Святослав Мисаковець і Ярослав Ященко – серед переможців обласного туру олімпіади з програмування

21 квітня 2018 року відбувся I (обласний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування. Цей етап є одночасно й 1/8 фіналу студентської першості світу з програмувати ACM ICPC.

ICPC (ACM InternationalCollegiateProgramContest) – це перший в світі університетський спортивний конкурс програмістів, коріння якого починаються з 1970 року з першим фіналом в 1976 році. Участь відкрито для студентів з усіх університетів світу.

У I (обласному) етапі можуть брати участь команди будь-якого ВНЗ, технікуму (коледжу), а шкільні команди можуть змагатися в шкільному дивізіоні олімпіади. У Чернігівській області ці змагання проходили на базі Чернігівського національного технологічного університету. Команда ННІ Точних наук і економіки NDU_Romashka++, виступаючи у неповному складі, змогла розв’язати 5 задач та, відставши на 1 розв’язану задачу від переможця,зайняла 3 місце і була нагороджена дипломом III ступеня. Серед команд ВНЗ північного регіону наша команда зайняла 45 місце із 95 команд.

Святослав Мисаковець і Ярослав Ященко вже втретє брали участь у таких змаганнях та досягли цього року найкращого результату за всі свої виступи. Вітаємо!