Тиждень “У світі математики”: майстер-клас

20 квітня 2016 року під девізом «Математика нам допоможе – спрямовувати думки, наводити порядок там, де вони не впорядковані» відбувся захист робіт учасників конкурсу на кращий тематичний комплекс методичного забезпечення у формі «майстер-клас».

Мета: забезпечити закріплення методичних вимог щодо формування понять, тверджень, розв’язування задач. Сприяти розвитку професійних умінь і навичок виконання оптимального відбору змісту навчального матеріалу, засобів, методів та форм організації навчального процесу, професійних та математичних компетентностей.

Проведення заходу у формі «майстер-клас» дало змогу студентам проявити свої професійні уміння в діяльності, обмінятись досвідом створення та проведення мультимедійних уроків, проведення методичних ситуацій, зокрема мотивації пізнавальної діяльності, застосування діяльнісного підходу в навчанні математики, застосування евристично-дидактичних конструкцій, реалізації розвивальних цілей по формуванню прийомів розумової діяльності. За проявлену педагогічну майстерність та активну участь відмічено студентів третього курсу напряму підготовки «Математика*»: Гороха Ярослава, Кривущенко Яну, Андрушу Вікторію, Сливко Елліну, Мартинюк Олену.

Відзначимо, що у ході конкурсу відбулася зустріч з вчителями математики шкіл міста Ніжин – випускниками нашого факультету. У ході спілкування «вчителі-випускники» поділилися своїм досвідом, баченням сьогодення та майбутнього освіти в країні та щиро подякували за чудові представлення методичних надбань студентами.

Цей день на факультеті ще знаменувався як «День самоврядування». Студенти різних курсів мали можливість випробувати себе у ролях адміністрації факультету та викладачів, виконуючи відповідні функції та проводячи лекційні, практичні та лабораторні заняття у студентських групах.