Запрошуємо до навчання!

7 причин навчатися у нас

image004Поєднання 200-річних традицій з новітніми технологіями навчання та наукових досліджень

Ніжинська вища школа існує вже понад 200 років. Літопис інституту починається з 1832 року, коли на базі колишньої Гімназії вищих наук було створено Фізико-математичний ліцей князя Безбородька.

image004Фундаментальна освіта в галузі точних наук і економіки – запорука кар’єрного зростання

Найкращими топ-менеджерами компаній є люди з математичною, економічною або технічною освітою. Вивчання точних наук розвиває універсальне уміння вирішувати будь-які життєві та фахові проблеми.

image004Фахівці з точних та економіки потрібні державі

В Україні студенти природничо-математичних спеціальностей отримують найвищі стипендії, для них надається найбільше державне замовлення. 

image004Викладачі найвищої кваліфікації

Багато професорів та доцентів факультету отримали освіту в найбільш престижних університетах України. Завдяки ряду міжнародних проектів ми переймали передовий досвід викладання та наукових досліджень в університетах США, Швеції, Італії, Німеччини, Фінляндії, Угорщини, Литви.

image004Здобувайте ще й військову спеціальність

Починаючи з другого курсу хлопці та дівчата можуть навчатися також на військовій кафедрі і отримати звання лейтенанта.

image004Подвійні дипломи з польськими ВНЗ

Продовживши навчання в НДУ, ви зможете отримувати подвійний диплом магістра нашого університету і одного з університетів Польщі.

image004Інститут – дружна родина

Студенти навчаються в невеликих групах. Жоден студент не залишається поза увагою викладачів. Ми створили комфортні умови для вашого всебічного та гармонійного розвитку. 

Спеціальності інституту

image005Вступаючи до нас на 1 курс, ви можете обрати одну з 6 спеціальностей. Три з них – Середня освіта (математика), Середня освіта (інформатика)  та Середня освіта (фізика) – дають змогу випускникам працювати вчителями середніх шкіл та викладачами.

Інші три спеціальності – Економіка, Комп’ютерні науки і Прикладна фізика та наноматеріали, є популярними серед вступників спеціальностями класичних університетів. Підготовка фахівців цих спеціальностей ведеться за навчальними планами, розробленими у тісній співпраці з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. Випускники бакалаврату мають змогу вступити до магістратури за цими спеціальностями, або продовжити навчання в іншому університеті. 

Середня освіта
(Математика або Фізика або інформатика)

Підготовка фахівців педагогічних спеціальностей ведеться в Ніжинській вищій школі вже багато десятиріч. За Радянських часів Ніжинський педагогічний інститут був єдиним в Україні вищим педагогічним навчальним закладом, нагородженим орденом Трудового Червоного Прапора (1975). Славні традиції забезпечення якісної педагогічної фізико-математичної освіти збереглися й у наш час, вдало поєднавшись з використанням новітніх методів викладання та управління навчальним процесом, широким використанням сучасних інформаційних технологій. Свідченням цього є те, що багато випускників фізмату НДУ з цієї спеціальності працюють нині на керівних посадах не тільки в закладах освіти Чернігівщини, Києва та інших регіонів, а й у Міністерстві освіти й науки України, закладах управління освіти рівня району та області, державних та приватних бізнес-структурах. 

При вступі на цю спеціальність вам потрібно вказати, яку з трьох предметних спеціальностей ви обираєте: Математику, Фізику, чи Інформатику. Це буде ваша перша предметна спеціальність. Вже під час навчання ви зможете вільно обрати ще одну (поєднану) предметну спеціальність. 

Україна спрямовує нині значні зусилля на те, щоб зробити українську шкільну освіту сучасною та якісною, а професію вчителя – привабливою та престижною, творчою, позбавленою бюрократичної рутини. Вже з 2017 року істотно зросла заробітна плата українських вчителів. Вже зараз студенти, які навчаються на вчителя математики, фізики або інформатики, отримують підвищену стипендію.
Українське суспільство покладається у справі реформування шкільної освіти на молодих вчителів, здатних мислити і діяти по-новому.

Предмети ЗНО для вступу на предметні спеціальності Математика, Інформатика, Фізика:
Українська мова і література (0,4) Математика (0,3); Фізика або Іноземна мова (0,2).

Економіка

Це нова наша спеціальність, в рамках якої ми пропонуємо популярну освітню програму Економіка підприємства. Випускник цієї програми може успішно працювати в економічних службах підприємств та об’єднань виробничої та невиробничої сфери діяльності різних галузей, незалежно від форм власності та організаційних формувань, в страхових компаніях, інвестиційних фондах, брокерських конторах, науково-дослідних та навчальних закладах, центрах моніторингу і лабораторіях аналізу економічних проблем, державних керівних структурах національної економіки.

Необхідні сертифікати ЗНО:
Математика (0,2); Іноземна мова або Географія (0,3).

Комп’ютерні науки

Здобувши у 2004 році статус класичного, Ніжинський університет розпочав підготовку фахівців з класичних (не педагогічних) спеціальностей. Комп’ютерні науки є найбільш фундаментальною та універсальною з-поміж ІТ-спеціальностей. Саме фахівці з цієї спеціальності, завдяки вдалому поєднанню фундаментальної та практичної підготовки, мають переваги у перспективі кар’єрного зростання над випускниками інших комп’ютерних спеціальностей у всіх видах діяльності, пов’язаних з ІТ-технологіями. Останнім часом в Україні спостерігається гостра потреба у цих фахівцях. Заробітна плата в галузі ІТ є однією з найвищих. Випускники нашого інституту успішно працюють в багатьох комп’ютерних (і не тільки) компаніях Чернігівщини, Києва, інших регіонів та міст України, за кордоном.

Необхідні сертифікати ЗНО:
Українська мова і література (0,4) Математика (0,3); Фізика або Іноземна мова (0,2).

Прикладна фізика та наноматеріали

Підготовка фахівців із прикладної фізики в Ніжинському університеті проводиться з 2006 року. Студенти цієї спеціальності отримують ґрунтовну професійну підготовку з основ інформаційно-вимірювальної техніки, мережевих технологій, інженерної графіки, мікросхемотехніки, сучасних методів фізико-хімічного аналізу.

Випускники працюють експертами з контролю якості та інженерами на виробництві, в наукових установах, державних та приватних санітарно-епідеміологічних службах, Державній прикордонній службі України, службах охорони навколишнього середовища, а також на виробництві, де необхідно обслуговувати наукове обладнання, аналітичну та метрологічну апаратуру, технологічні процеси виробництва приладів та матеріалів, бути експертом із визначення якості продукції у виробничих, управлінських та комерційних структурах. Наші випускники працюють на підприємствах Ніжина та Києва, продовжують навчання в магістратурі та аспірантурі Ніжинського університету, Інституті фізики напівпровідників Національної академії наук України, Празькому університеті (Чехія).

Необхідні сертифікати ЗНО:
Українська мова і література (0,4) Математика (0,3); Фізика або Іноземна мова (0,2).

Побут та дозвілля 

image006Ніжинський університет, подібно до найбільш відомих Європейських університетів, находиться у затишному стародавньому місті, в чарівному куточку знаменитого Графського парку, на березі річки Остер. Усі іногородні студенти забезпечені гуртожитком. Гуртожитки розташовані безпосередньо поблизу навчальних корпусів. Тут, подалі від метушні мегаполісів, наші студенти мають вдосталь часу як для навчання, так і длязмістовного дозвілля. Ви можете брати участь у численних мистецьких, літературних, спортивних колективах, багато з яких є відомими не тільки в Україні, а й за її межами.

 

Дізнайтеся більше:

image007a

 

Сайт: fizmat.edu.ua 

Ел. пошта: fizmat.ndu@i.ua 

Тел.: (04631) 7-19-79 (дирекція) 

Адреса:
вул. Графська (колишня Крапив’янського) 2
м. Ніжин, Чернігівська обл. 

Проїзд автобусом до зупинки «Університет»