Практика допомагає отримати досвід

3 квітня 2018 року в ННІ точних наук і економіки відбулася звітна конференція із педагогічної (виробничої) практики бакалаврів спеціальності Математика*.

Педагогічна практика є джерелом накопичення практичного досвіду роботи по вибраній спеціальності та закріплення теоретичних знань; відіграє важливу роль у підготовці спеціалістів високого рівня. Вона дає можливість отримати цілісне уявлення про педагогічну діяльність в рамках учбового закладу.

Студенти 4 курсу проходили практику в 7 – 9 класах загальноосвітніх шкіл міста Ніжина та за місцем працевлаштування. Були закріплені за певним класом та виконували роботу як вчителя – предметника, так і класного керівника. Завдяки чому вдалося розвивати власні педагогічні здібності та реалізувати отримані знання, уміння і навички, набуті в ході вивчення курсу методики навчання математики.

Практична робота в школі дала можливість пізнати всі сторони педагогічної діяльності і значно розширити уявлення про організацію учбового процесу, познайомитися з різною технікою і прийомами навчання.

Майбутні педагоги ділилися своїми враженнями, вдачами та невдачами, страхами та хвилюваннями, які вдалося подолати.